Az evaporatív hűtésről

Hogyan működik az evaporatív légkondicionálás?

A párologtató légkondicionálás szépsége az egyszerűségében van. Ez egy olyan folyamat, amelyet a történelem során mindig alkalmaztak - több ezer évvel ezelőtt, az arabok nedves takarókat kötöztek a sátraik bejáratához, míg a görögök vízzel telt cserépedényeket raktak az ajtóik elé.

Csak gondolj arra, hogy egy forró nyári napon mennyivel hűvösebb a hőmérséklet a vízparton.

Miért? Párolgás! Amikor víz és a forró levegő kontaktusba kerül, akkor a víz párologni kezd és ez a folyamat néhány fokkal lehűti a környező levegőt. A párologtató légkondicionálás ezt a természetes folyamatot használja ki. Minden Breezair hűtő nagy felületű hűtőbetéteket tartalmaz, amelyek vízzel nedvesítettek. A forró környezeti (külső) levegőt egy csendes, de nagy teljesítményű ventilátor átszívja a hűtőbetéteken. Ahogy a forró levegő áthalad a nedves betéteken, a víz elnyeli a hőt és közben elpárolog. Ezt követően a kellemesen hűtött friss levegőt befújjuk az épületbe. A természetes párolgás lehűti a levegőt, miközben a nedves betétek kiszűrik a port, a polleneket és egyéb szennyező anyagokat.

Az eredmény: hűvösebb és tisztább friss levegő, fluorozott szénhidrogének vagy potenciálisan toxikus vegyszerek használata nélkül. Miért az evaporatív légkondicionálást? Válaszd a légkondicionálás természetes módját!

A Seeley International's Breezair evaporatív levegő hűtői nagy mennyiségű hűvös és 100%-ban friss levegőt szállítanak, de sokkal alacsonyabb költségek mellett, mint a kompresszoros légkondicionálók. Az evaporatív légkondicionálás az egyetlen megvalósítható lehetőség nagy terek hűtésére. A Breezair rendszer akár 80%-al kevesebb energiát fogyaszt, mint egy kompresszoros légkondicionáló rendszer. Az ajtók és ablakok nyitva maradhatnak és ennek ellenére egyáltalán nincsen veszteség a hűtés hatékonyságban. Friss, tiszta levegő. A szállított levegő 100%-ban friss, visszakeringetett füstök, baktériumok vagy szagok veszélye nélkül. A legfontosabb az, hogy minél jobban emelkedik a külső hőmérséklet, annál nagyobb mértékű hűtést érhető el - ez az alapvető előnye az evaporatív folyamatnak. Rugalmas hűtés Ha egy nagy légterű épületben kell egy kisebb területet behűteni, akkor az evaporatív légkondicionálás biztosítja az egyetlen hatékony alternatívát a helyi/pont hűtésre. Helyi hűtés esetén a hűvös, nagy sebességű levegő egy adott területre irányítható, függetlenül a szomszédos terület körülményeitől.